طاجن السجق

المقادير5xعدد فص ثوم3xعدد طماطم(مكعبات)2xعدد بصلة(شرائح)2xمعلقة كبيرة دبس الرمان1xعدد فلفل أصفر حلو(مقطع)1xعدد فلفل أخضر ..




14-10-2016 17:57
 offline 
المشاركات
659
تاريخ الإنضمام
30-09-2013
قوة السمعة
27
الاعجاب
4
الدولة
الجزآآئر
الجنس
أنثى






    t11417_6683

    المقادير

    5xعدد فص ثوم

    3xعدد طماطم(مكعبات)

    2xعدد بصلة(شرائح)

    2xمعلقة كبيرة دبس الرمان

    1xعدد فلفل أصفر حلو(مقطع)

    1xعدد فلفل أخضر حلو(مقطع)

    1xمعلقة صغيرة ملح(أو حسب الرغبة)

    1xمعلقة صغيرة بابريكا

    1xمعلقة كبيرة زبدة

    1xرشة جوزة الطيب

    ½xكيلو سجق شرقى

    ½xمعلقة صغيرة كارى أصفر

    ½xكيلو بطاطس(مقطعة مكعبات)

    ½xمعلقة صغيرة فلفل اسود مطحون(أو حسب الرغبة)

    الخطوات

    فى طاسة نضع الزبدة والبصل ونقلب جيدا حتى يصبح شفاف.

    ثم نضيق الثوم والسجق ونقلب جيدا.

    ثم نضيف دبس الرمان ونقلب ويترك على النار حتى مدة خمس دقائق.

    فى وعاء نضع مكعبات البطاطس وتتبل بالكارى وجوز الطيب والباربريكا والملح والفلفل.

    ثم فى وعاء على النار نضع معلقتين من الزيت و نضيف البطاطس وتقلب جيدا.

    فى طاجن نضع طبقة من البطاطس ثم السجق ثم البطاطس ثم نضعه فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة.. يقدم ساخنا.بالهنا والشفا

    تقييم الموضوع:
    الرجاء تقييم الموضوع











    المواضيع المتشابهه
    عنوان الموضوع الكاتب الردود الزوار آخر رد
    وصفة تحضير طاجن فول المدمس Lovers
    0 108 Lovers

    الكلمات الدلالية
    طاجن ، السجق ،

    « سلاطة البطاطس الحارة | سلطة الباستا بالدجاج والمشمش »






    الساعة الآن 04:17