طاجن السجق

المقادير5xعدد فص ثوم3xعدد طماطم(مكعبات)2xعدد بصلة(شرائح)2xمعلقة كبيرة دبس الرمان1xعدد فلفل أصفر حلو(مقطع)1xعدد فلفل أخضر ..




10-14-2016 17:57
 offline 
المشاركات
659
تاريخ الإنضمام
09-30-2013
قوة السمعة
18
الدولة
الجزآآئر
الجنس
أنثى






t11417_6683

المقادير

5xعدد فص ثوم

3xعدد طماطم(مكعبات)

2xعدد بصلة(شرائح)

2xمعلقة كبيرة دبس الرمان

1xعدد فلفل أصفر حلو(مقطع)

1xعدد فلفل أخضر حلو(مقطع)

1xمعلقة صغيرة ملح(أو حسب الرغبة)

1xمعلقة صغيرة بابريكا

1xمعلقة كبيرة زبدة

1xرشة جوزة الطيب

½xكيلو سجق شرقى

½xمعلقة صغيرة كارى أصفر

½xكيلو بطاطس(مقطعة مكعبات)

½xمعلقة صغيرة فلفل اسود مطحون(أو حسب الرغبة)

الخطوات

فى طاسة نضع الزبدة والبصل ونقلب جيدا حتى يصبح شفاف.

ثم نضيق الثوم والسجق ونقلب جيدا.

ثم نضيف دبس الرمان ونقلب ويترك على النار حتى مدة خمس دقائق.

فى وعاء نضع مكعبات البطاطس وتتبل بالكارى وجوز الطيب والباربريكا والملح والفلفل.

ثم فى وعاء على النار نضع معلقتين من الزيت و نضيف البطاطس وتقلب جيدا.

فى طاجن نضع طبقة من البطاطس ثم السجق ثم البطاطس ثم نضعه فى الفرن عند درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة.. يقدم ساخنا.بالهنا والشفا

تقييم الموضوع:
الرجاء تقييم الموضوع











المواضيع المتشابهه
عنوان الموضوع الكاتب الردود الزوار آخر رد
وصفة تحضير طاجن فول المدمس Lovers
0 83 Lovers

الكلمات الدلالية
طاجن ، السجق ،







الساعة الآن 00:55